Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Je team motiveren na de vakantie: 5 handige tips

Eerder schreven we al een artikel met slimme tips om je medewerkers te motiveren. Dit zijn tips die het hele jaar door toe te passen zijn. Maar hoe krijg je je team weer helemaal ‘up and running’ na de vakantie? Vakantie is het moment om de batterij weer even op te laden. Maar het kan een tegenvaller zijn als je na de vakantie weer aan het werk moet. En dat zorgt in sommige gevallen voor een motivatiedip. Er zijn zelfs werknemers die na de vakantie overwegen om van baan te wisselen. En dat wil je als werkgever natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Om je daarbij te helpen, geven we in dit artikel 5 handige tips om je team te motiveren na de vakantie.  

1. Laat de medewerkers rustig opstarten

Om meteen weer volop in de drukte aan de slag te gaan is een enorme beproeving. Laat je medewerkers weer even wennen aan het werkritme. Gun ze even de tijd om mails weg te werken en plan ze niet meteen te vol met vergaderingen, deadlines of ander werk dat gedaan moet worden. Neem ook even de tijd om bij te praten met de medewerker of organiseer een terugkomsessie met het hele team. Een teken dat je aandacht besteedt aan je medewerkers en dat zorgt voor extra motivatie.

2. Zorg voor een duidelijke planning

Deze tip ligt eigenlijk een beetje in het verlengde van de vorige tip. Want om de medewerkers rustig te laten opstarten, is goede planning nodig. Zorg voor een haalbare vakantieplanning die de werklast evenredig over het team verdeelt. Een goede voorbereiding is het halve werk en zo is er ook genoeg werk voor de medewerkers die wel aanwezig zijn tijdens de vakantie. Stel duidelijke doelen en prioriteiten en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de planning.

3. Laat je waardering blijken

Wanneer je team voldoende waardering krijgt, voelen ze dat ze belangrijk zijn voor de organisatie en dat geeft het personeel weer motivatie om voor de organisatie aan de slag te gaan. Laat merken dat je blij bent dat ze weer terug zijn van vakantie. En laat je waardering blijken via persoonlijke erkenning of stel ze een kleine beloning in het vooruitzicht wanneer ze bepaalde doelen halen met het team. Dat motiveert zowel de individuele medewerkers als het team om zich weer op volle kracht in te zetten.

4. Geef ze een leuke verrassing bij terugkomst

Zomerpakketten winnen ieder jaar weer aan populariteit. Dit zijn pakketten met leuke zomerse producten. Zo’n pakket geef je vaak voor de zomervakantie. Maar waarom zou je niet na de vakantie zorgen voor een leuke verrassing op het bureau van je medewerkers? Verrassingen zijn altijd leuk en al helemaal op onverwachte momenten. Laat leuke goodies bedrukken met je logo en je zorgt meteen voor een stukje interne branding. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte waterfles voor extra hydratatie of een draadloze oplader met logo voor het makkelijk opladen van de telefoon op het bureau.

5. Plan een leuke activiteit met het team

Het is altijd fijn om weer iets leuks in het vooruitzicht te hebben. En dat is ook de kracht van het plannen van een leuke activiteit. Dat zorgt niet alleen voor een betere motivatie voor het team, maar het draagt ook bij aan teambuilding ofwel een betere samenwerking binnen het team. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige teamborrel, een pubquiz, een kookworkshop of een boottochtje. Maak je er een sportieve activiteit van, dan motiveer je je medewerkers meteen om meer te bewegen. In een eerder artikel hebben we meer tips gegeven om je medewerkers in beweging te krijgen. Dat zorgt niet alleen voor extra motivatie, maar ook voor extra fitte medewerkers.

Je team motiveren na de vakantie vraagt om een investering in tijd en geld. Maar het is een investering die zich zeker zal terugverdienen. Want gemotiveerde medewerkers zijn productiever én gelukkiger in hun werk. Neem de bovenstaande tips dus zeker mee en geef die motivatie een boost na de vakantie. Hulp nodig bij het selecteren van leuke producten die daar een bijdrage aan leveren? Het team van IGO Promo helpt je graag verder!

Door | 2023-11-23T13:30:45+01:00 14 oktober 2023|