Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Bedrukte T-shirts wassen: 6 handige tips

Eindelijk! Je bestelling met bedrukte T-shirts is geleverd. De opdruk met jouw logo ziet er professioneel uit op het shirt. Uiteraard wil je de opdruk in een mooie staat houden. Maar hoe kun je kleding met opdruk nu het beste wassen? En waar moet je rekening mee houden wanneer je T-shirts laat bedrukken? Eerder schreven we een artikel over hoe jij je merk optimaal kunt promoten met kleding. In dit artikel geven we jou de beste tips om een bedrukt T-shirt te wassen met behoud van een mooie opdruk.

Waarom T-shirts bedrukken?

Er zijn verschillende redenen om een T-shirt te bedrukken. Denk eens aan bedrukte T-shirts voor je sportteam of een shirt met opdruk ter promotie van jouw band op een festival? Of kies jij juist om een shirt te bedrukken met het logo van jouw onderneming? Zo herkennen jouw klanten gemakkelijk de medewerkers die er werken. En het is de ultieme giveaway die bijdraagt aan je branding. Wat de reden ook is; je wilt de print én het shirt zo lang mogelijk goed houden.

Het is de ultieme giveaway die bijdraagt aan je branding!

Een opdruk die lang mooi blijft

IGO Promo kan shirts bedrukken van verschillende materialen. Zo hebben wij T-shirts van de standaard materialen katoen en polyester. Maar wij bieden uiteraard ook duurzame alternatieven zoals een biologisch shirt welke gemaakt is van 95% GOTS gecertificeerd katoen en 5% gerecycled polyester. Zo maak je meteen een ecologisch verantwoorde keuze als je T-shirts wilt laten bedrukken met een boodschap. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende druktechnieken zoals zeefdruk, (digitale) transfer of gravering. Welke opdruk je ook kiest, wij zorgen dat deze lang zichtbaar blijft. Lees voor meer tips het artikel met duurzame druktechnieken.

wasmachine met was

6 tips om je bedrukte kleding te wassen

Het is belangrijk om T-shirts te bedrukken van de juiste kwaliteit. Wij besteden daarom extra aandacht aan de kwaliteit van het materiaal in combinatie met de opdruk. Wil jij ervoor zorgen dat de opdruk op jouw kleding extra lang zichtbaar blijft? Dan is het verstandig om je T-shirts zorgvuldig te wassen. Bereid je goed voor en maak gebruik van de volgende tips:

1. Was bedrukte kleding op maximaal 40 graden

Wij raden zelfs aan om jouw kleding op 30 graden te wassen, maar absoluut niet warmer dan 40 graden. Hoe hoger je het shirt namelijk wast, hoe sneller deze zal krimpen of de opdruk zal vervagen.  

2. Was T-shirts altijd binnenstebuiten 

Door het shirt binnenstebuiten te wassen blijft de opdruk langer mooi. Op deze manier bescherm jij de opdruk tegen haakjes of ritsen van andere kleding en de ruwheid van de wastrommel. De print zal dan eerder vervagen. Het is dus verstandig om goede kleding altijd binnenstebuiten te wassen. 

3. Sorteer kleur bij kleur wassen

Door je kleding te sorteren op kleur en enkel met dezelfde kleuren te wassen, houd je je kleding langer mooi. Wanneer je bijvoorbeeld lichte met donkere kleuren mixt zullen beide kleuren gaan vervagen of vaal worden. Sorteer je was op bonte (kleur) was, lichte was én donkere was. Gekleurde T-shirts nooit samen met witte T-shirts wassen! 

4. Stop kleding niet in de droger

Hoe verleidelijk het ook lijkt om snel een kledingstuk te drogen, doe het niet in de droger! Hierdoor kan de print vervormen en krimpen. Laat T-shirts met opdruk drogen aan een wasrek welke je binnen- of buitenshuis plaats. Zolang je de shirts niet in direct zonlicht plaats, dan t kunnen deze namelijk alsnog verkleuren. 

5. Kies een goed wasmiddel

Vermijd voor het wassen van t-shirts met opdruk wasmiddelen met agressieve stoffen zoals bleek. Deze kunnen de bedrukking namelijk aantasten in de wasmachine. Kies voor een zacht, vloeibaar wasmiddel. Een wasverzachter is niet nodig! 

6. Strijk bedrukte shirts binnenstebuiten

Wij adviseren ten allen tijden om de opdruk niet direct te strijken. Kies ervoor om het shirt binnenstebuiten op de strijkplank te plaatsen. Zet het strijkijzer op een lage stand. Gebruik het strijkijzer om het shirt glad te strijken.

t-shirts aan een rek

Jij weet nu hoe je jouw bedrukte kleding het beste kunt wassen. Laat dit kledingstuk een positieve bijdrage geven aan het versterken van jouw merk. Heb je liever hulp bij het kiezen van een geschikt T-shirt? Neem contact op met onze medewerkers voor een passend advies. Wij staan klaar om jou te helpen!

Door | 2022-08-25T13:30:29+02:00 15 maart 2022|