Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

T-shirts wassen: zo blijft de bedrukking langer mooi

Eindelijk! Je bestelling met bedrukte T-shirts is geleverd. De opdruk met jouw logo ziet er professioneel uit op het shirt. Natuurlijk wil je de T-shirts wassen, maar je wilt ook dat de opdruk mooi blijft. Dat is geen probleem met de bedrukte T-shirts van IGO Promo, want wij zorgen voor een kwalitatief zeer goede bedrukking. En als je rekening houdt met de tips in dit artikel, blijven je T-shirts nog langer mooi.

Waarom T-shirts bedrukken?

Er zijn verschillende redenen om T-shirts te bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan bedrukte T-shirts voor je sportteam of een shirt met opdruk ter promotie van jouw band op een festival. Of laat shirts bedrukken met het logo van jouw onderneming. Zo zijn de medewerkers makkelijk herkenbaar voor de klanten. Het zijn bovendien de ultieme giveaways die bijdragen aan je branding. Wat de reden ook is: je wilt de print én de shirts zo lang mogelijk mooi houden.

Verschillende materialen & druktechnieken

IGO Promo bedrukt T-shirts van verschillende materialen. Natuurlijk hebben wij T-shirts van katoen en polyester in ons aanbod. Maar wij bieden ook duurzame alternatieven zoals GOTS gecertificeerd katoen en gerecycled polyester. Zo maak je meteen een ecologisch verantwoorde keuze als je T-shirts wilt laten bedrukken met een boodschap. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende druktechnieken zoals zeefdruk, (digitale) transfer of borduring. Welke opdruk je ook kiest, wij zorgen dat deze lang zichtbaar blijft. Lees voor meer tips het artikel over onze duurzame druktechnieken.

wasmachine met was

Bedrukte T-shirts wassen: 6 tips

Het is belangrijk om T-shirts te bedrukken van de juiste kwaliteit. Wij besteden daarom extra aandacht aan de kwaliteit van het materiaal in combinatie met de opdruk. Wil je dat de opdruk op jouw kleding extra lang zichtbaar blijft? Dan is het verstandig om je T-shirts zorgvuldig te wassen. Bereid je goed voor en maak gebruik van de volgende tips:

1. Was bedrukte T-shirts op maximaal 40 graden

Wij raden aan om jouw kleding op 30 graden te wassen, maar absoluut niet warmer dan 40 graden. Hoe hoger de temperatuur waarop je het shirt wast, hoe sneller deze zal krimpen of de opdruk zal vervagen. 

2. Was T-shirts altijd binnenstebuiten

Door het shirt binnenstebuiten te wassen blijft de opdruk langer mooi. Op deze manier bescherm jij de opdruk tegen haakjes of ritsen van andere kleding en de ruwheid van de wastrommel. De print zal dan eerder vervagen. Het is dus verstandig om goede kleding altijd binnenstebuiten te wassen. 

3. Kleur bij kleur T-shirts wassen

Door je kleding te sorteren op kleur en enkel met dezelfde kleuren te wassen, houd je je kleding langer mooi. Wanneer je bijvoorbeeld lichte met donkere kleuren mixt, zullen beide kleuren vervagen of vaal worden. Sorteer je was op bonte (kleur) was, lichte was én donkere was. Gekleurde T-shirts nooit samen met witte T-shirts wassen! 

4. Stop kleding niet in de droger

Hoe verleidelijk het ook lijkt, droog je T-shirts na het wassen niet in de droger! Hierdoor kan de print vervormen en krimpen. Laat T-shirts met opdruk drogen aan een wasrek welke je binnen- of buitenshuis plaatst. Plaats het rek in ieder geval niet in direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. 

5. Kies een goed wasmiddel

Vermijd voor het wassen van T-shirts met opdruk wasmiddelen met agressieve stoffen zoals bleek. Deze kunnen de bedrukking namelijk aantasten in de wasmachine. Kies voor een zacht, vloeibaar wasmiddel. Een wasverzachter is niet nodig!

6. Strijk bedrukte shirts binnenstebuiten

Wij adviseren om de opdruk niet direct te strijken. Kies ervoor om het shirt binnenstebuiten op de strijkplank te plaatsen. Zet het strijkijzer op een lage stand. Gebruik het strijkijzer om het T-shirt glad te strijken en vermijd de opdruk hierbij zoveel mogelijk.

t-shirts aan een rek

Jij weet nu hoe je je bedrukte T-shirts het beste kunt wassen. Laat dit kledingstuk een positieve bijdrage geven aan het versterken van jouw merk. Heb je liever hulp bij het kiezen van een geschikt T-shirt? Neem contact op met onze medewerkers voor een passend advies. Wij staan klaar om jou te helpen!

Door | 2023-05-25T08:34:00+02:00 25 mei 2023|