Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

De leukste groene relatiegeschenken

Steeds meer bedrijven zijn ‘groen’ bezig. En dat is goed, want als we met z’n allen een steentje bijdragen aan het milieu, dan komt dat ten goede aan de toekomst van onze planeet. In een eerder artikel lees je welke duurzame stappen je als bedrijf kunt zetten. Een voorbeeld is het geven van groene relatiegeschenken. Wat zijn de voordelen van deze geschenken? We vertellen er alles over in dit artikel. Ook zetten we 10 leuke groene relatiegeschenken uit ons aanbod op een rij. Laat je inspireren!  

Wat zijn groene relatiegeschenken?

Groene relatiegeschenken zijn duurzame relatiegeschenken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Denk aan geschenken die op een milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn, die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, die zo lang mogelijk meegaan of die een bijdrage leveren aan het verminderen van de plastic afvalberg. Lees hier meer over in het artikel over duurzame producten. Het kan ook gaan om relatiegeschenken waarmee de ontvangers zelf zorgen voor meer groen. Denk aan geschenken voor de tuin. En het leuke bij IGO Promo is dat je alle relatiegeschenken in het aanbod kunt voorzien van je eigen logo of boodschap. Dat zorgt voor een extra persoonlijk geschenk.

De voordelen van groene geschenken

Het geven van een relatiegeschenk is een goede manier om je waardering te laten blijken aan je medewerkers, klanten en relaties. Het grootste voordeel van zo’n eco relatiegeschenk is dat je daarmee ook nog eens bijdrage levert aan een duurzame wereld. Groene relatiegeschenken laten zien dat je om het milieu geeft en dat je bewuste keuzes maakt op het gebied van duurzaamheid. Je geeft een groen signaal af en het kan daarom ook onderdeel zijn van een duurzame marketingcampagne. Bedenk wel goed welke boodschap je wilt uitdragen en wat voor relatiegeschenk goed bij je doelgroep past. Wanneer de duurzame relatiegeschenken met logo bedrukt zijn, is het effect extra groot voor je naamsbekendheid.

10 leuke voorbeelden van groene geschenken

Er is ontzettend veel keuze als het gaat om groene relatiegeschenken. Om je te inspireren en de keuze te vergemakkelijken, zetten we 10 leuke groene geschenken uit ons aanbod op een rij:

1. Houten vogelhuisje
Een leuke nestkast die vogels helpt aan een geschikte nest- en schuilplaats. De invliegopening is 33 mm, waardoor dit houten vogelhuisje ideaal is voor huismussen. Gemaakt van FSC® gecertificeerd hout.

2. Green Seed Bags bloemzaadjes
Kweek zelf je eigen bloemen of kruiden met deze kweekset, die bestaat uit een kweekzak met een aardeblokje van kokos en zaadjes van bloemen of kruiden naar keuze. Ideaal om te verzenden als brievenbusgeschenk.

3. EcoBottle plant based
Deze milieuvriendelijke, lichtgewicht Ecobottle waterfles is voor 98% gemaakt van suikerriet biomassa afval. De draaidop is gemaakt van kurk en de fles is op een duurzame manier ontworpen en geproduceerd in Zweden. 

4. Circular&Co Recycled Now Cup
Deze dubbelwandige, herbruikbare Circular&Co koffie to-go beker is gemaakt van single-use koffiebekers en is 100% recyclebaar. De Now Cup is geïsoleerd, Food Safe, BPA-vrij en Melaminevrij. Vanaf 5000 stuks ook verkrijgbaar met deksel in iedere gewenste PMS-kleur.

5. Insectenhotel

Met dit houten insectenhotel kunnen de ontvangers onderdak bieden aan diverse insecten zoals vlinders, bijen, wespen en lieveheersbeestjes. Ze zijn verpakt in een mooie geschenkverpakking en personaliseerbaar met lasergravure.

6. Corn Backpack rugzak
Deze Corn Backpack is zeer lichtgewicht en gemaakt van maisafval, materiaal van maiszetmeel, wat ook wel PLA wordt genoemd. Een hele fijne rugzak met aanrijgkoorden, met veel ruimte voor het logo of een boodschap. 

7. A6 groeipapier
Dit is heel bijzonder papier. Wanneer je groeipapier op een vlakke ondergrond legt, er aarde overheen strooit en water overheen giet, groeien er plantjes uit! Het is dus plantbaar papier, met de zaadjes van veldbloemen. Een mooie manier om een groene boodschap over te brengen aan de ontvangers.

8. Terrarium van gerecycled glas
Een terrarium-tuinset van 100% gerecycled glas met kurk en roestvrijstalen tuingereedschap. Creëer hiermee je eigen miniatuurtuin, die je geen water hoeft te geven! Het terrarium is gemaakt van gerecyclede glazen flessen en je hebt de mogelijkheden om het deksel te laten bedrukken met je logo.

9. VINGA RPET picknickkleed
Dit zachte VINGA picknickkleed is gemaakt van 100% GRS-gecertificeerd RPET. De achterkant is gemaakt van PEVA, dat waterafstotend is. Vouw het kleed makkelijk op en neem het overal mee naartoe. En zo’n kleed biedt lekker veel ruimte voor het logo.

10. Ukiyo Yumiko AWARE™ Hamam handdoek
Dit is een van de meest duurzame handdoeken, die gemaakt is van gerecycled katoen. De productie van deze handdoeken bespaart 597,8 liter water. Deze Ukiyo Yumiko handdoek is lichtgewicht, absorberend, zandbestendig en sneldrogend is. Gebruik hem als picknickkleed, yoga-, strand- of gymhanddoek. 

Groene eindejaarsgeschenken

Met een groen relatiegeschenk kun je het hele jaar door je waardering laten blijken aan de ontvangers. Het einde van het jaar is een moment waarop veel bedrijven relaties bedanken voor het afgelopen jaar en de band weer willen versterken voor het aankomende jaar. Ook daarbij kun je denken aan een groen eindejaarsgeschenk of kerstpakket. Lees voor meer informatie het artikel over de trends voor kerstpakketten en de veelgestelde vragen over kerstpakketten en geef een extra groen tintje aan kerst!

Zo zie je maar dat groene relatiegeschenken helemaal niet saai hoeven te zijn en dat je op meerdere manieren een goed signaal afgeeft met zo’n geschenk. Go green! 

Door | 2023-07-26T08:22:04+02:00 25 juli 2023|