Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Duurzame druktechnieken: een bedrukking die extra lang mooi blijft

Wanneer je relatiegeschenken of promotionele artikelen met jouw logo of een andere opdruk bestelt, wil je natuurlijk dat de bedrukking lang mooi blijft. Dankzij meer dan 75 jaar ervaring weet IGO Promo wat belangrijk is als het gaat om het duurzaam bedrukken van verschillende materialen. Daarvoor maken wij gebruik van verschillende druktechnieken en verrichten we nog veel handmatig werk waardoor alle opdrukken lang goed blijven. Maar welke duurzame druktechnieken gebruiken we en wat zijn de voordelen van de verschillende technieken? We leggen het uit in dit artikel.

Verschillende duurzame druktechnieken

De belangrijkste duurzame druktechnieken die wij gebruiken zijn borduren, lasergravure en blinddruk. Welke techniek het beste resultaat geeft hangt onder andere af van het materiaal. Bij sommige producten heb je de keuze uit meerdere druktechnieken. Daarom vind je hieronder uitleg over de verschillende druktechnieken.

Letterpress druktechnieken

Borduren 

Borduren is een druktechniek die we vooral toepassen bij textiel zoals handdoeken, polo’s, petten, jassen en tassen. Door middel van naald en draad wordt een tekst, logo of afbeelding op het artikel gestikt. Omdat we gebruikmaken van polyester draden is het borduursel kleurvast en krimpt het niet. Twijfel je of je het beste kunt kiezen voor borduren of bedrukken? Als je een duurzame bedrukking wilt met een exclusieve uitstraling, dan is borduren de beste optie. Dit is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor bedrijfskleding die vaak gedragen en gewassen wordt. Zo weet je zeker dat de bedrukking lang mooi blijft, wasbeurt na wasbeurt. 

Lasergravure 

Lasergravure is een populaire techniek om promotieartikelen of relatiegeschenken te voorzien van een logo of te personaliseren met individuele namen. Met behulp van lasergravure is het bijvoorbeeld mogelijk om luxe pennen, sleutelhangers of een bamboe notitieboek met pen duurzaam te bedrukken. We maken gebruik van computergestuurde lasers, die heel nauwkeurig kunnen graveren. Daardoor behoren hele fijne en kleine ontwerpen ook tot de mogelijkheden. De voordelen van lasergravure: het is krasvast en heeft een hele luxe uitstraling. Houd er wel rekening mee dat dit we niet in kleur kunnen graveren. De kleur is afhankelijk van het materiaal en de onderlaag. De laser haalt namelijk het bovenste laagje eraf, waardoor de onderlaag zichtbaar wordt. 

Blindddruk

Een ander woord voor blinddruk is embossing of droogstempelen. Bij deze duurzame druktechniek wordt namelijk geen inkt gebruikt. We drukken in het materiaal, waardoor het ook niet snel zal vervagen. Er wordt een soort reliëf aangebracht wat zorgt voor een chique uitstraling. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een luxe notitieboek bedrukken met behulp van blinddruk. Een relatiegeschenk waarmee je sowieso een goede indruk achterlaat. 

Duurzame druktechnieken

Duurzame materialen

Naast duurzame druktechnieken is het ook goed om na te denken over duurzame materialen. En daarmee bedoelen we niet alleen materialen die lang meegaan, maar die ook vriendelijk zijn voor het milieu. Materialen die goed zijn voor het milieu én die niet snel weggegooid zullen worden. Goed om te weten dat ons assortiment van producten gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen, steeds verder wordt uitgebreid. Inmiddels beschikken we over een assortiment van ruim 1000 producten die bedrijven ondersteunen om duurzame beslissingen te nemen in de promotie van hun merk of boodschap. Houd er rekening mee dat promotionele producten vaak complexer zijn dan andere producten. Een pen bijvoorbeeld, krijgt een vulling met inkt die natuurlijk niet van hout gemaakt kan worden. De producten bestaan daarom vaak uit meer dan een enkele grondstof. IGO Promo zoekt daarom producten die in zijn geheel of voor het grootste deel gemaakt zijn van duurzame materialen.
Diverse producten uit ons assortiment zijn gemaakt van RPET, dat staat voor recycled polyethylene terephthalate. Ofwel, hergebruikt polyester. RPET zorgt ervoor dat deze bestaande materialen een tweede leven kunnen krijgen waardoor de ecologische afdruk drastisch verminderd wordt. Dat kurk milieuvriendelijk is, komt voor weinig mensen als een verrassing. De schors van de Kurkeik wordt elke 9 jaar ‘geschild’ van de boom. De boom groeit daarna gewoon door en begint met het produceren van nieuwe kurk. Benieuwd welke duurzame materialen zoals Vilt, Jute of Tarwestro wij nog meer gebruiken? Neem dan eens een kijkje in ons duurzame materialen woordenboek.

IGO Promo zoekt daarom producten die in zijn geheel of voor het grootste deel gemaakt zijn van duurzame materialen.

Duurzame relatiegeschenken

IGO Promo heeft een uitgebreid assortiment duurzame relatiegeschenken die je kunt laten bedrukken met je logo of een andere tekst of opdruk. Populaire duurzame producten zijn bijvoorbeeld de Impact roestvrijstalen (BPA-vrije) drinkfles, de Bamboo 5W draadloze oplader en een paraplu van petflessen. Met behulp van deze producten maak je niet alleen de ontvangers blij, maar draag je ook nog een extra steentje bij aan het milieu. Wil je weten wat je als bedrijf nog meer kunt doen op het gebied van duurzaamheid? Lees dan het artikel waarin wij uitleggen welke stappen je kunt zetten naar een duurzaam bedrijf.

Zo weet je in ieder geval wat er allemaal mogelijk is als het gaat om duurzaam bedrukken. Wij begrijpen dat je soms liever kiest voor een andere druktechniek. Gelukkig heeft IGO Promo een ruime keuze in voordelige bedrukkingstechnieken. Wat voor product je ook laat bedrukken, wij zorgen altijd voor een bedrukking die lang mooi blijft. Neem gerust contact op als je advies nodig hebt over de beste bedrukking.

Door | 2024-01-10T12:50:20+01:00 1 maart 2021|