Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Energiebesparende producten inzetten voor jouw bedrijf

Energie besparen blijft het gesprek van de dag. De factoren die hebben geleid tot de energiecrisis dwingen ons om hierover na te denken en actie te ondernemen. Ook de EU reageert en is al flink gestart met energiebesparingscampagnes. Veel bedrijven, maar ook particulieren, volgen en willen of moeten meedoen. In een eerder artikel hebben we al tips gegeven voor het opzetten van een duurzame campagne. Hoe kunnen energiebesparende producten een onderdeel zijn van zo’n duurzame campagne? En aan wat voor producten kun je dan denken? Wij vertellen het je in dit artikel.

Energie besparen door minder te verwarmen

Veel initiatieven voor het besparen van energie hebben betrekking op het verminderen van het energieverbruik voor het verwarmen van bedrijfspanden en woningen. Zo moeten kantoorpanden in Nederland vanaf 1 januari 2023 minimaal beschikken over energielabel C. Daarnaast zijn er diverse subsidies in het leven geroepen en verhoogd voor energiebesparende maatregelen voor zowel particulieren als bedrijven. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid

Er zijn ook hele praktische energiebesparende producten waarmee je er als werkgever voor kunt zorgen dat je medewerkers het minder koud hebben, zowel thuis als in het bedrijfspand. We zetten een aantal populaire producten op een rij die je hiervoor kunt inzetten:

  1. Extra zachte fleecedeken: een extra zachte pluchedeken om lekker in weg te kruipen.
  2. Hoodie: een heerlijke warme trui met een muts.
  3. Fleecejack: een fijn jack om je warm te houden.
  4. Bedrukte thermosbeker: om ervoor te zorgen dat iedereen het van binnenuit ook warm heeft.
  5. Heatpads: op een snelle manier zorgen voor extra verwarming van de handen.

Energie besparen door minder stroom te verbruiken

Op het gebied van verlichting zijn er ook veel mogelijkheden om te besparen op energie. Het is bekend dat traditionele gloeilampen veel meer elektriciteit verbruiken dan halogeenlampen en halogeenlampen verbruiken meer elektriciteit dan ledlampen. Vervang deze lampen waar nodig en zorg ervoor dat de lichten regelbaar zijn op verschillende groepen. Zet bijvoorbeeld het licht uit of plaats een lichtsensor op plaatsen waar niet de hele dag gewerkt wordt. 

Er zijn ook leuke promotionele artikelen voor het verminderen van het stroomverbruik. Zet ze in als giveaway of relatiegeschenk. We zetten onze top 5 op een rij:

  1. Solar powerbank: ABS powerbank op zonne-energie.
  2. Solar tuinlamp: duurzame sfeermaker voor binnen en buiten.
  3. Solar speaker: draadloze speaker met geïntegreerd zonnepaneel.
  4. Dynamo zaklamp: een zaklamp zonder batterijen. 
  5. Solar rugzak: een rugzak met geïntegreerd solarpaneel.  

Nog meer duurzame producten

Het respecteren van het milieu is heel belangrijk en het is goed om daar bewust van te zijn. Het gaat daarbij niet alleen om het besparen van energie, maar ook om het vermijden van afval, verminderen van het waterverbruik en vele andere aspecten die met het milieu te maken hebben. Daarbij is het goed om te weten dat IGO Promo van bijna elk product een duurzame variant heeft. Kies bij voorkeur voor een product met een lange levensduur. Daarnaast is er de keuze uit bepaalde materialen die afbreekbaar, recyclebaar of reeds gerecycled zijn. Meer uitleg hierover vind je in het artikel over duurzame materialen. We hebben ook een speciale collectie producten, de Aware Impact Collection, waarmee je het voorkomen van het verspillen van water steunt. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een bewuste keuze voor het milieu te maken.

We vullen ons aanbod niet alleen aan met steeds duurzamere en energiebesparende producten, maar dragen zelf ook een steentje bij aan het milieu. We planten namelijk minimaal één boom per ontvangen bestelling. Bekijk ons aanbod en laat je inspireren. Kom je er niet uit, dan helpen we je graag verder.  

Door | 2024-02-01T10:52:47+01:00 2 januari 2024|