Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Het belang van naamsbekendheid

Voor alle bedrijven geldt dat men moet laten zien waar men goed in is. Bij het bekend maken van uw bedrijfsnaam draait het allemaal om communicatie.

Waarom is een hoge naamsbekendheid belangrijk?

Al sinds het bestaan van marketing wordt gewerkt aan naamsbekendheid. Wanneer men zoekt naar een dienst of product, zal er eerder gekozen worden voor een bedrijf waarmee men al bekend is. Hierdoor zorgt je naamsbekendheid voor meer loyaliteit onder bestaande klanten. Marketingcampagnes voor merken met een grote naamsbekendheid zijn doeltreffender doordat de meeste mensen al bekend zijn met het merk. Je hoeft je niet meer te focussen op het ‘winnen’ van klanten, maar enkel op laten zien waar je merk voor staat.

Mensen betalen al snel voor een ‘merk’, zonder dat ze het altijd vergelijken met concurrerende producten of diensten.  Het aantal klanten stijgt extra hard als je bekend bent en klanten weten dat ze kwaliteit kunnen verwachten.

Waarom kan een hoge naamsbekendheid zorgen voor meer klanten?
Dikwijls zijn er meerdere personen binnen een bedrijf betrokken bij de inkoop van promotionele producten. Zij kunnen de argumentatie van hun keuze veelal versterken door erop te wijzen dat het door hun gekozen product afkomstig is van een bekende leverancier. Wordt hetzelfde artikel door verschillende leveranciers aangeboden op internet, dan kiest men voor de bekende aanbieder. De afnemer gaat ervan uit dat een bekende distributeur meer zekerheid biedt als het gaat om tijdige levering, kwaliteit en garanties.

Oftewel, een bekende bedrijfsnaam zorgt voor meer omzet en minder vergelijking met concurrenten bij je (potentiële) klanten.

Tips voor het vergroten van naamsbekendheid

Wat kun je naast traditionele advertenties doen om aandacht op je merk te vestigen? Ieder kanaal heeft voor- en nadelen, per situatie kan het verschil uitmaken welk kanaal het meest geschikt is.

Wij hebben 10 tips om jouw naamsbekendheid te vergroten:

  1. Wanneer je een nieuw bedrijf start kun je zoveel mogelijk gratis weggevertjes verspreiden.
  2. Positioneer jezelf op (gratis) social media kanalen zoals; facebook, instagram, linkedIn of juist whatsapp, tiktok en snapchat.
  3. Organiseer een event en maak je nieuwe merk kenbaar bij de juiste doelgroep!
  4. Werk samen met bekende bloggers/vloggers die jou product gaat promoten in zijn of haar blog/vlog.
  5. Neem deel aan een beurs en zorg dat er voldoende werknemers rondlopen om jou nieuwe merk onder de aandacht te brengen bij bezoekers die jou stand nog niet gezien hebben.
  6. Zorg dat mensen rondlopen met producten waar jou merk op staat afgebeeld zoals een rugzak.
  7. Werk samen met een ander, bekend, bedrijf. Samen sta je sterk!
  8. Sponsor een team of event welke aansluit bij jou product. Dit zal op het begin meer geld kosten, maar kan uiteindelijk veel opleveren.
  9. Maak gebruik van videomarketing, dit media zal in 2020 alleen nog maar populairder gaan worden
  10. Zorg dat intern je merk ook meer bekendheid krijgt door gebruik te maken van internal branding.

Onze medewerkers helpen je graag verder met het vinden van het geschikte promotionele product om je naamsbekendheid te vergroten!

Door | 2021-04-01T09:26:26+02:00 14 augustus 2019|