Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Ken je deze life hacks voor kantoor al?

We brengen veel tijd door op onze werkplek, thuis of op kantoor. Voor het effectief werken op kantoor worden veel tips gegeven. Bijvoorbeeld door iedere pauze een wandeling te maken in de frisse buitenlucht. Door je ogen voldoende rust te geven zodat je niet te veel naar je scherm kijkt. Of door de dag vroeg te beginnen. Dan zijn wij namelijk het meest productief. Bij IGO volgen wij deze tips zoveel mogelijk. En hebben wij er zelfs nog meer die we graag met jou delen. Zo hebben wij eerder uitgelegd hoe je stap voor stap je kantoor kunt verduurzamen. In dit artikel geven we jou de beste office hacks om het leven op je (thuis)kantoor nóg makkelijker te maken.

Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd

Een goed begin is het halve werk. Dat zegt men niet voor niets. Een opgeruimde werkplek zorgt voor meer productiviteit in je werkzaamheden. Om rust te creëren op je werkplek adviseren wij je om gebruik maken van een desk organizer. Deze biedt ruimte voor o.a. je sleutels, pen en oordopjes. Deze eyecatcher is zelfs voorzien van een draadloze oplader voor je mobiele telefoon! Liever zo min mogelijk producten in je blikveld? Kies dan alleen voor een draadloze oplader voor je telefoon. Zo slingert deze niet de hele dag over je bureau. 

Een rustige kantoorinrichting is belangrijk voor je werkzaamheden. Dat geldt niet alleen voor je bureau, maar ook voor de documenten op je laptop. Zorg dat deze overzichtelijk gedocumenteerd zijn waar jij ze snel terug kan vinden. Wist jij dat er zoiets bestaat als digital hoarding? Hierbij worden alle digitale bestanden, zelfs de bestanden die niet meer nodig zijn, op een onoverzichtelijke plek op je computer bewaard. Zorg voor een efficiënte manier van digitaliseren! Zo is je werk sneller klaar. 

Tip: vind je het lastig om overzicht te creëren? Zorg dat je alles categoriseert zodat het een vaste plek krijgt. Gebruik de tips van Marie Kondo om je hierbij op weg te helpen.

Kantoor bij iemand thuis

Een multifunctionele gadget

Wij zijn helemaal fan van producten met multifunctionele doeleinden. Vooral wanneer deze producten het inrichten van je werkplek of thuiskantoor makkelijk maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een draadloze oplaadmuismat. Deze duurzame muismat is gemaakt van het milieuvriendelijke materiaal kurk. Hierdoor kun je moeiteloos je muis navigeren en daarnaast je smartphone opladen. Je kunt ook kiezen voor een UV-C Sterilisatie Box met draadloze 5W oplader. Deze box elimineert 99,9% van de bacteriën binnen 5 minuten. Je kunt hem gebruiken voor het reinigen van o.a. je telefoon, sieraden, sleutels, mondkapjes en zonnebrillen. En wist je dat deze multifunctionele gadgets ook de zichtbaarheid van je merk kunt vergroten en je (interne) branding kunt versterken? Je kunt ze namelijk laten bedrukken met logo! Wij kijken graag samen met jou welke producten het beste bij jouw onderneming passen. Producten die je leven makkelijker maken zijn wat ons betreft life hacks die je niet mag missen!

En wist je dat deze multifunctionele gadgets ook de zichtbaarheid van je merk kunt vergroten en je (interne) branding kunt versterken? Je kunt ze namelijk laten bedrukken met logo!

Meer doen in minder tijd

Stel je eens voor; iedere werkdag meer doen in minder tijd! Helaas werkt het niet iedere dag zo. Maar er zijn voldoende hacks om in ieder geval iedere week een beetje tijd te besparen. We spenderen namelijk een groot gedeelte van onze tijd aan vergaderen. Iedereen kent waarschijnlijk de uitspraak ‘Deze vergadering had in één e-mail gepast’. Wij adviseren daarom om enkel een vergadering te plannen als het écht nodig is. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar ga bij jezelf na of het geen vergadering om het vergaderen is. Stel van tevoren een agenda met duidelijke aandachtspunten vast. Zorg dat een persoon de leiding neemt en die persoon de tijd in de gaten houdt. Wist je dat een vergadering waarbij iedereen staat gemiddeld korter duurt? Er wordt zelfs beweerd dat een staande meeting 34% sneller is afgelopen. 

Tip: heb jij collega’s die na de vergadering vaak nog verder vergaderen in de kantoortuin? Gebruik dan een noise cancelling koptelefoon om je af te zonderen, zodat jij je kunt focussen op het werk.

Collega's die staand vergaderen

Bewaak je privacy met een webcam cover

Het kan zomaar gebeuren dat je per ongeluk een bestand opent dat software downloadt op jouw computer. Vanaf dat moment kunnen hackers meekijken door de camera van je laptop. Stel je eens voor dat dit bij jou of een van je medewerkers gebeurt? Een hacker kan zomaar betrouwbare bedrijfsinformatie te zien krijgen. Met een webcam cover zorg je ervoor dat hackers niet kunnen meekijken met de camera van een laptop van jou of één van je medewerkers. Wanneer de camera nodig is, voor bijvoorbeeld een zoom meeting, schuif je de webcam cover eventjes open. Op die manier is de apparatuur nog beter beveiligd. Wanneer je een webcam cover uitdeelt als giveaway op een event of weggeeft als relatiegeschenk, weten wij zeker dat deze veel gebruikt zal worden. Bovendien is jouw logo en bedrijfsnaam vanaf dat moment altijd op ooghoogte te bewonderen!

Met een webcam cover zorg je ervoor dat hackers niet kunnen meekijken met de camera van een laptop van jou of één van je medewerkers.

Hoe je post-it’s echt moet gebruiken

Waar zouden we zonder zijn? Ze worden gebruikt tijdens een productieve vergadering, creatieve brainstorm of wanneer er spontaan een idee ontstaat. Het blokje met gele plakbriefjes, ofwel de sticky notes, zijn onmisbaar in ieder kantoor. Maar wist je dat we deze post-it’s altijd al verkeerd gebruiken? 

Waarschijnlijk heb jij weleens ervaren dat de sticky notes opkrullen of zelfs van het bord vallen wanneer je ze daar aan bevestigd. Dit heeft alles te maken met het plakbriefje verkeerd van het blokje aftrekken. Trek jij ze altijd vanuit rechtsonder naar linksboven van het blokje af? Daardoor trek je de plakrand er in één keer af en plakt deze niet meer goed. Je moet ze van linksboven naar rechtsboven van het blokje aftrekken. Op deze manier krult de post-it niet omhoog en blijft hij beter plakken op het bord.

Tip: denk eens aan de mogelijkheden die je allemaal nog meer kunt met post-it’s. Daag je collega’s uit voor een wedstrijdje post-it art. Houd studenten bij de les door ze tussendoor antwoorden te laten schrijven op een sticky note. Of gebruik ze als naamkaartje op een bedrijfsborrel.

Zo zie je dat er veel handige life hacks zijn waar je in eerste instantie misschien nog niet aan gedacht had. Deel ze met je medewerkers zodat ze hier ook van kunnen profiteren! Benieuwd hoe IGO Promo jou nog meer kan helpen om het (thuis) kantoor van jouw medewerkers te verbeteren?

Door | 2021-08-23T10:32:29+02:00 10 mei 2021|