Medewerker aan het woord: Dave Thielen, stagiair sales

Mijn naam is Dave Thielen, ik ben 21 jaar jong en ik volg de studie Commerciële Economie aan de HAN te Nijmegen.

Eerst kort wat over mijzelf

Ik woon in Veulen, een klein Limburgs dorpje met maar liefst 500 inwoners. Het is voor mij ongeveer 20 minuten met de auto naar het kantoor van IGO in Helmond, dus dat is prima te doen. Ik ben een echte sportman, ’s avonds ben ik regelmatig in de sportschool te vinden ter voorbereiding op mijn motorcross wedstrijden. Een leuke, maar erg zware sport.

Daarnaast heb ik nog een klein bedrijfje genaamd DTH, een handelsonderneming. Hierbij richt ik mij voornamelijk op import en verkoop van auto’s. Maar wat doe ik dan bij IGO?

Dave bij IGO

Vanuit mijn opleiding Commerciële Economie heb ik de kans gekregen om werkervaring op te doen binnen een bedrijf. Ik heb de keuze gemaakt om dit bij IGO te doen. Voorafgaand aan mijn stage heb ik al een half jaar parttime op de verkoopafdeling gewerkt als ondersteuning van het team. Vanaf februari dit jaar ben ik met mijn stage begonnen waarin ik mij richt op een onderzoek. Natuurlijk ondersteun ik ook nog steeds de verkoopafdeling. Telefonisch contact met klanten, maken van passende offertes en het controleren van inkomende bestellingen, zijn een aantal van mijn werkzaamheden.

Wij doen er bij IGO alles aan om de kwaliteit van onze producten en de bedrukking die wij hier in Helmond op het product verzorgen te waarborgen. Ik doe er dus alles aan om ervoor te zorgen dat alles in goede banen verloopt.

Wat maakt mijn werk nou leuk?

IGO is een erg dynamisch bedrijf, waar veel mogelijk is. Dit maakt het voor mij erg interessant. Het verkoopteam bij IGO is een jong team. Er heerst een informele cultuur bij IGO, iedereen is gelijk en dat vind ik juist zo mooi aan dit bedrijf. 

Hoe ziet mijn week eruit?

Ik ben vijf dagen per week actief voor IGO, waarvan twee dagen in Duitsland en drie dagen in Nederland. Verder werk ik één à twee dagen per week aan mijn onderzoek, dus al met al heb ik veel diversiteit tijdens mijn stageperiode.
Waarom Duitsland? Duitsland is voor mij zelf erg interessant; ik importeer namelijk auto’s uit Duitsland en zocht naar een mogelijkheid om aan mijn Duitse taal te werken. Er is geen betere manier om aan je taal te werken dan jezelf te mengen tussen je Duitse collega’s.

Mijn favoriete product?

Ik heb niet echt specifiek een favoriet product bij IGO. Het mooie aan ons assortiment is dat het gewoon gigantisch breed is. Hebben wij het niet? Neem dan even contact op met ons, dan proberen we dit gewoon voor je te regelen!

Mocht je wat meer over mij willen weten stuur dan gerust een invite via LinkedIn.

Door | 2018-03-22T16:50:22+00:00 21 maart 2018|Over IGO|