Medewerker aan het woord: Ron van Beek, medewerker sales

Inmiddels ben ik al ruim zes jaar met veel plezier werkzaam binnen IGO op de verkoopafdeling. Dit houdt in dat ik samen met mijn collega’s het gehele proces van aanvraag tot aftersales en klachtafhandeling begeleid.
We willen dat elke klant een goede ervaring met IGO heeft en dat we een fijne relatie opbouwen. De aanvragen komen via e-mail, website en telefonisch binnen, waardoor het met momenten best wel hectisch kan zijn, maar dit houdt onze afdeling lekker levendig.

Iedereen is ook altijd welkom in onze showroom in Helmond waar we de klanten met trots ontvangen en graag verder helpen in de zoektocht naar de perfecte relatiegeschenken.   

Wie heb ik aan de lijn?

Tijdens het telefonisch contact komt er natuurlijk altijd wel iets ter sprake, maar vaak blijft het redelijk zakelijk. Ik vind het dan ook erg leuk om mezelf op een andere manier te laten zien en de persoon achter de verkoper te laten zien.
Dit jaar ben ik de “pijnlijke” grens van 30 gepasseerd. Achteraf voel ik er gelukkig niks van en geniet ik nog steeds optimaal van het leven. Geboren en getogen in Helmond, en ik mag wel zeggen dat ik een trotse inwoner van deze onderschatte stad ben. Aan hobby’s geen gebrek; ik ga graag stappen met vrienden, op vakantie en bezoek concerten en festivals, maar mijn nummer 1 hobby blijft toch voetbal.

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal

Sinds mijn 6de jaar ben ik al actief in voetbal. Ooit ben ik zelfs erg dicht bij de jongensdroom van elke voetballer geweest. Tot aan mijn 19e jaar ben ik actief geweest als voetballer bij Helmond Sport. Helaas heb ik rood/zwarte kleuren nooit mogen verdedigen in het eerste elftal, maar mijn hart is wel volledig rood/zwart gebleven. Ik bezoek als supporter en vrijwilliger (lees: jeugdtrainer, gastheer en cameraman) nog alle uit- en thuiswedstrijden. Zelfs in barre tijden, zoals dit jaar, gaan we stug met “het cluppie” mee. Het doet me dan ook deugd dat IGO als organisatie ook al jaren actief partner is van de club. Door omstandigheden en een vervelende blessure is het als voetballer helaas niet geworden wat ik ervan hoopte, maar ik kan gelukkig zeggen dat het amateurvoetbal me ook zeer goed bevalt. “Ut Twidde van ’t Hout” is dan ook als een tweede familie. Naast dat ik zelf voetbal ben ik ook actief als jeugdtrainer bij ZSV o17. De jeugd heeft de toekomst, dus als ik een kleine bijdrage hieraan kan leveren dan doe ik dit graag.

Van sportopleiding naar de verkoopsport

Helaas is het voetballen dus niets geworden, gelukkig heb ik wel mijn HBO studie SPECO afgerond in Tilburg. Na mijn studie bleef “de drive om te scoren” bestaan en heb ik de sport dan ook een beetje ingeruild voor de “verkoopsport”. Voor mij is het namelijk een sport om onze klanten tevreden te stellen. Samen tot een mooi eindresultaat komen, zodat de klant zich perfect naar buiten toe kan presenteren. Want uiteindelijk is iedere klant ook weer een visitekaartje voor IGO.

Werkomgeving

Inmiddels werk ik zes jaar bij IGO. Binnen IGO hangt een fijne informele sfeer, waar iedereen 100% zijn steentje aan bijdraagt. Hierdoor kunnen we elke klant goed helpen en dan komen we toch weer terug op de sport, want ik doe het niet alleen; het is een teamsport waar iedereen binnen IGO zijn steentje aan bijdraagt. Dit zie je ook weer terug tijdens onze jaarlijkse kerstborrel waar iedereen samen proost op een mooi jaar en de toekomst.

Elke ochtend met het goede been uit bed

Vanwege de fijne sfeer en het leuke en afwisselende klantcontact heb ik weinig moeite om vrolijk mijn bed uit te stappen. Het is erg belangrijk om met plezier naar je werk te komen. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor de klant. Er wordt naast hard werken, ook veel gelachen op onze afdeling, waardoor de sfeer erg goed is.

De toekomst

Op dit moment is ons bedrijf volop in beweging wat gepaard gaat met diverse veranderingen. Ik heb alle vertrouwen in de plannen en wij als salesafdeling doen er dan ook alles aan om een mooie toekomst tegemoet te gaan. De toekomst ziet er goed uit en ik hoop dat ik mijn steentje steeds meer bij kan dragen.

Reizen

Naast de reis waar we als organisatie in zitten ben ik zelf ook erg van het reizen. Inmiddels heb ik mijn droomreis naar de USA al mogen maken en hier ontzettend van genoten. Samen met mijn neef ga ik deze zomer met een kleine omweg richting het festival Sziget in Hongarije. Hier kom ik helemaal tot rust. Een vakantie als deze geeft mij altijd weer voldoende energie om het drukke najaar in te gaan en te scoren op het werk.

Verder wil ik mezelf graag ontwikkelen en zie ik mezelf in de toekomst het liefste ook verder groeien in het salesvak. Hier ga ik hard voor aan de slag. Gelukkig biedt IGO mooie doorgroeikansen en deze ga ik dan ook zeker met beide handen proberen aan te grijpen!

Door | 2018-03-29T13:41:57+00:00 22 maart 2018|Over IGO|