Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Stop de plastic soup! Achtergrondinfo over duurzame relatiegeschenken

Stop de plastic soup!
In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt onder andere van afval wat we op straat weggooien. Over minder dan twee jaar (2020) moet de “goede milieutoestand” voor de Noordzee zijn bereikt. Dit houdt in dat de Noordzee schoon, gezond en productief moet zijn. (bron: Plasticsoup Foundation, 2018)

In de zwerfvuil top 10 meest gevonden items op het strand staan de gratis plastic tas, pluis, stukken plastic en polystyreen, plastic doppen, plastic drinkflessen, ballonnen en ballonlinten. De Nederlandse regering doelt dus op vrijwilligheid, met als gevolg dat er van handhaving geen sprake is.

Het is ieders verantwoordelijkheid om bij te dragen om de plastic soup terug te dringen. Ook jij kunt helpen door met jouw bedrijf de juiste keuzes te maken als het gaat om relatiegeschenken.

Waterflessen

Veel mensen kopen flesjes water, die vervolgens in de prullenbak belanden als ze leeg zijn. Dit is natuurlijk alles behalve milieuvriendelijk en ontzettend zonde. Er zijn legio duurzame drinkflessen die simpel keer op keer hervuld kunnen worden met kraanwater. Dit is een perfect duurzaam relatiegeschenk voor je medewerkers en relaties. Eer zijn vele soorten waterflessen in vele hippe kleuren beschikbaar waar we jouw logo (met duurzame boodschap) voor je op drukken. Hiermee laat je zien dat jouw bedrijf de plastic soup terug wil dringen.

Bamboe relatiegeschenken

Relatiegeschenken van bamboe zijn duurzaam. Maar waarom is dit zo?

Bamboe is geheel afbreekbaar en dus niet milieuverontreinigend. Omdat bamboe een snel groeiende grassoort is en vaker geoogst kan worden is het een ecologisch verantwoord product. Ieder jaar worden nieuwe stammen door de moederplant aangemaakt die in korte tijd tot volwassen hoogte uitgroeien.

De belangrijkste eigenschappen van bamboe:

  • Bamboe heeft een lange levensduur, is hard, slijtvast en duurzaam
  • Door de compacte vezelstructuur is bamboe harder dan menig andere houtsoort
  • Is heel stabiel, door weinig krimping/uitzetting
  • In kleding is bamboe luchtig en koel: “airco kleding”
  • Bamboe gedijt goed onder zowel vochtige als droge condities
  • Bamboe bevat geen giftige stoffen en veroorzaakt geen allergieën

 

Bij IGO hebben we diverse relatiegeschenken die van bamboe gemaakt zijn. We hebben onder andere bamboe snijplanken, schrijfmaterialen en usb sticks in ons duurzame assortiment.

Onze bamboe relatiegeschenken kunnen prima bedrukt worden met jouw logo en/of unieke duurzame tekst. We doen dit vaak door middel van hoge kwaliteit lasergravure, waardoor jouw logo of tekst in het bamboe item gegraveerd wordt. De opdruk is daardoor ook zeer duurzaam en slijtvast, waardoor dit geschenk een lange levensduur heeft.
Sommige items kunnen ook individueel gepersonaliseerd worden, wat inhoudt dat je op elk artikel een andere opdruk kunt hebben, zoals bijvoorbeeld de voornaam van jouw klant of relatie.

Geen plastic boodschappentas, maar een herbruikbare shopper

Vanaf 1 januari 2016 is er een verbod gekomen op het gratis weggeven van plastic tasjes. De herbruikbare boodschappentas is daardoor steeds populairder geworden. Tot op de dag van vandaag is dit één van onze bestsellers. Er zijn diverse soorten en afmetingen tassen beschikbaar in alle kleuren van de regenboog. De ShopEasy en ShoppyBag winkeltas van 100% katoen zijn onze toppers. Natuurlijk allemaal te bedrukken met jouw logo en/of (duurzame) tekst of afbeelding. Help jij het milieu ook een handje mee?

Bekijk alle duurzame relatiegeschenken overzichtelijk op 1 pagina.

Je kunt ook onze andere blog lezen met daarin tips hoe je het beste duurzame geschenken kunt bestellen.

Door | 2021-04-01T09:29:30+02:00 25 september 2019|