Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Ken jij de duurzame geschenken met een glimlach al?

De impact van de mens op de aarde wordt steeds groter en groter, waardoor duurzaamheid elke dag belangrijker wordt. Zowel privé als zakelijk verandert er veel: elektrische auto’s, recyclen van materialen, verlagen van de CO₂-uitstoot en ga zo maar door.

Ook bij IGO werken we er hard aan om groene stappen te zetten binnen het assortiment en binnen de organisatie. We kiezen onder andere de leveranciers van onze geschenken zorgvuldig uit en daarbij is de duurzaamheidsscore steeds meer van belang.

Clipper Interall is een van deze spelers op het gebied van import, bedrukking en levering van promotionele producten met een volledig duurzame collectie. Wij zijn er trots op dat we een groot deel van deze duurzame geschenken mogen presenteren op onze website.

Reduce, re-use & recycle

Clipper Interall is continu bezig met verduurzamen, het verminderen van afval, hergebruiken en recyclen van materialen. In 2022 was Clipper Interall zelfs het eerste bedrijf in de promotionele relatiegeschenken-sector dat de samenwerking is aangegaan met GSES. GSES is een duurzaamheidsplatform dat wereldwijd erkende standaarden gebruikt om duurzaamheidsprestaties binnen een bedrijf te meten. Dit zorgt er, in combinatie met een passende prijs-kwaliteitverhouding voor dat we bij IGO een groot deel van deze producten in onze collectie hebben opgenomen.

Bijzondere collecties

Zo vind je bijvoorbeeld een hele bijzondere collectie op onze website die is gemaakt van koffiedik. Wereldwijd drinken we heel veel koffie, maar wat gebeurd er met al dat koffiedik dat overblijft? Easy! Maak er een zeepje, notitieboekje of bloempot van. Deze producten zijn (deels) gemaakt van koffiedik en als kers op de taart ruiken de producten ook nog naar koffie. Hoe bijzonder is dat! 

Of de bijzondere collectie van Circular&Co, die bekers maken van bekers. Zij ontwerpen herbruikbare bekers die in totaal zo’n 17 miljard wegwerpbekers besparen. Dubbel en dwars de moeite waard!

Hergebruik of recyclen, wat is eigenlijk het verschil?

Recyclen, upcyclen, downcyclen of hergebruiken: heel leuk al die milieuvriendelijke termen, maar wat bedoelen ze er nu eigenlijk mee? 

Bij upcyclen, de naam zegt het al, wordt een product of materiaal volledig opnieuw gebruikt waarbij de kwaliteit behouden of zelfs verbeterd wordt. Een onbruikbaar product wordt dus verwerkt tot een nieuw product dat meer waarde heeft dan daarvoor. Denk bijvoorbeeld aan een lege wijnfles vermaakt tot uniek drinkglas. 

De tegenhanger hiervan is downcyclen. Bij deze vorm zetten ze producten/materialen om in minder waardevolle producten omdat de kwaliteit deels verloren gaat. Kunststof is hier onder andere gevoeliger voor. De twee termen die soms door elkaar gehaald worden zijn recyclen en hergebruiken. Maar er is wel degelijk een verschil: bij recyclen worden gebruikte materialen/producten omgevormd tot een ander soort product of materiaal. Zoals bij notebooks gemaakt van oude melkpakken. Bij hergebruik wordt een product of materiaal opnieuw gebruikt in dezelfde vorm, zonder dat er iets aan is veranderd. Tweedehands kleding is hier een goed voorbeeld van.

Wist je dat…….

….. Clipper Interall vorige maand een rebranding heeft ondergaan?
….. ze net als IGO tot de Plato Group behoren?
….. we bij IGO bomen planten voor iedere bestelling die jij plaatst?
….. papier gemiddeld 7 keer gerecycled wordt?
….. we in Nederland gemiddeld 60% van ons afval gescheiden inleveren

Ga jij ook groene stappen zetten?

Een tas gemaakt van gerecycled vilt, een laptophoes van appelleer, slimme gadgets van bamboe of een waterfles van suikerrietafval. Je kan het zo gek niet bedenken of een product/materiaal wordt gerecycled of hergebruikt tot een nieuw duurzaam product.

En al deze items kun jij bedrukken met jouw eigen logo. Want hoe mooi is het om als bedrijf in deze circulaire stroom mee te bewegen en een promotioneel product te bestellen waarvan je de achtergrond wél weet. Bekijk hieronder onze populairste duurzame geschenken!

Wil je graag weten wat je als bedrijf nog meer kunt doen op het gebied van duurzaamheid? Lees dan het artikel ‘Stap voor stap naar een duurzaam bedrijf’ ook eens. 

1. Coffee Notebook A5 notitieboek
Dit notitieboekje heeft een kaft gemaakt van koffiedik. Hoe bijzonder is dat? Daarbij bestaat de inhoud van 100% gerecycled papier.

2. Oxious Hammam Towels
Een multifunctionele handdoek gemaakt van 50% gecertificeerd katoen en 50% gerecycled industrieel textielafval. Ideaal als handdoek of als omslagdoek.

3. Coffee Pen Italia
Een balpen gemaakt van 30% koffiedik, hoe uniek is dat! Koffierestanten samengesmolten met gerecycled plastic wat uiteindelijk een naar koffie ruikende pen vormt.

4. Circular&Co Recycled Coffee Cup 340 ml koffiebeker
Deze herbruikbare koffiebekers zijn gemaakt van gerecyclede single-use papieren koffiebekers. De beker is isolerend en 100% lekvrij. Ideaal voor onderweg

Benieuwd naar alle duurzame geschenken binnen ons assortiment? Neem een kijkje op onze website of neem contact op met onze sales afdeling voor meer duurzame informatie over het assortiment. 

Door | 2024-03-07T16:07:04+01:00 12 april 2023|