Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Waarom noemen we het een T-shirt?

Zeg je T-shirt, dan weet iedereen waar je het over hebt. Een T-shirt is een kledingstuk voor het bovenlichaam en heeft vier openingen, maar geen sluitingen. Het standaard T-shirt is een model met korte mouw en met een ronde hals of V-hals. Heel simpel en verkrijgbaar met duizenden prints, en in alle kleuren van de regenboog. Een T-shirt is wereldwijd populair en wordt gedragen door jong en oud, mannen en vrouwen.

Waar komt de naam T-shirt vandaan?

Heel simpel. Vouw je een T-shirt uit en leg je het neer dan zie je direct de vorm van de letter T.T-shirtDe geschiedenis van het T-shirt

Waar komt het T-shirt precies vandaan? Waarschijnlijk werd het T-shirt rond 1880 ontworpen door de Engelsen. Tijdens de eerste wereldoorlog droegen de Europese soldaten deze praktische en comfortabele katoenen shirts als ondergoed. De Amerikanen waren hier erg van gecharmeerd en introduceerden de T-shirts in Amerika.

In de jaren 50 kreeg het T-shirt een rebels imago. De jeugd ging het ondergoed als bovenkleding dragen en dat was immoreel en not done.  Sterren als Marlon Brando en James Dean waren hierin het grote voorbeeld en het kledingstuk werd razend populair.

T-shirt als reclamemiddel

Tegenwoordig is het T-shirt naast een functioneel kledingstuk ook een modeaccessoire en een promotiemiddel. Het wordt ingezet voor veel doeleinden; van merchandise tot bedrijfskleding. Dankzij geavanceerde druktechnieken kunnen T-shirts met alle mogelijke prints en teksten bedrukt worden. De winkels hangen er vol mee, online shops bieden ze volop aan, de keuze is enorm.

Het bekende merk Gildan produceert 750 miljoen T-shirts per jaar, oftewel ruim 2 miljoen T-shirts per dag. Ongelooflijk!

Door | 2021-04-01T09:20:04+02:00 3 augustus 2017|