Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Water drinken: alles wat je moet weten!

Bijna iedereen weet wel dat het belangrijk is om voldoende water te drinken. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van water? Hoeveel water zou je per dag moeten drinken? En hoe zorg je ervoor dat je in het dagelijkse leven, zoals tijdens het werken, voldoende water drinkt? Wij geven je in dit artikel een antwoord op deze vragen. En wist je dat je als werkgever het drinken van water kunt stimuleren? Bij IGO Promo weten we hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken. En dankzij meer dan 75 jaar ervaring weten we bovendien hoe water een bijdrage kan leveren aan de interne én externe branding van jouw bedrijf. Lees deze en nog meer slimme tips in het artikel. 

De voordelen van water

Het wordt vaak aangegeven dat het drinken van water belangrijk is, maar wat zijn dan precies de voordelen van water? Wij zetten een aantal belangrijke voordelen op een rij:

Je vochtbalans op peil houden
Een belangrijk voordeel van water is dat het je vochtbalans op peil houdt. Door je dagelijkse activiteiten verlies je namelijk veel vocht, dat ook weer aangevuld moet worden. Dit kan door het eten van voedsel met veel vocht (bijv. watermeloen of komkommer), maar water drinken is een nog veel makkelijkere manier om het vocht in je lijf aan te vullen.

Het transporteren van voedings- en afvalstoffen
Water werkt als een natuurlijk glijmiddel voor het vochtig houden van je dikke darm en als transportmiddel in de bloedbaan. Zo zorgt het onder andere voor het transport van voedingsstoffen, stofwisselingsproducten, hormonen, mineralen en vitamines van en naar de cellen. De nieren hebben bovendien water nodig voor het filteren van afvalstoffen om deze uiteindelijk af te voeren via de urine.

Het regelen van je lichaamstemperatuur
Een hele belangrijke taak van water in ons lichaam is het bewaken van de ideale lichaamstemperatuur. Wordt je lichaam te warm? Dan verdampt vocht via de poriën op de huid ofwel transpireren. Het transpiratievocht zorgt uiteindelijk voor verkoeling. Naast de bovengenoemde voordelen zorgt het drinken van water voor ondersteuning bij het afvallen, vermindert het vermoeidheid, stimuleert het je brein, verbetert het je huid, smeert het je gewrichten én verhoogt het je productiviteit. Genoeg voordelen van water dus!

Water drinken onderweg uit drinkbeker

Hoeveel liter water per dag?

Eén van de meest gestelde vragen rond het drinken van water is: “Hoeveel water zou je per dag moeten drinken?”. In principe kun je uitgaan van 1,5 tot 2 liter water per dag. Maar deze hoeveelheid is niet voor iedereen gelijk. Hoeveel vocht je per dag nodig hebt, hangt namelijk af van hoeveel vocht je verliest. Als je bijvoorbeeld veel sport in warme ruimtes, heb je ook meer water nodig. En als je weinig beweegt in een koele ruimte, heb je weinig vocht nodig.

Voor meer informatie over het belang van vocht, de gezondheidseffecten en adviezen kun je terecht bij het Voedingscentrum.

Eén van de meest gestelde vragen rond het drinken van water is: “Hoeveel water zou je per dag moeten drinken?”. In principe kun je uitgaan van 1,5 tot 2 liter water per dag. Maar deze hoeveelheid is niet voor iedereen gelijk.

Slimme tips voor het drinken van water

Weten hoeveel water je zou moeten drinken is één,  maar hoe zorg er nu voor dat je veel water drinkt? Allereerst is het goed om voor jezelf bij te houden hoeveel water je drinkt. Dit kun je onder andere doen door het aantal glazen water per dag te tellen. Er zijn ook speciale apps en zelfs waterflessen die bijhouden hoeveel water je per dag drinkt. Wanneer je een fles van 1,5 liter met kraanwater vult en je gebruikt deze door de dag heen voor het bijvullen van je water, kun je aan het einde van de dag precies zien hoeveel kraanwater je die dag gedronken hebt. Zorg er verder voor dat je altijd een flesje water bij je hebt. Daarvoor zijn diverse handige waterflessen verkrijgbaar. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je door de dag heen voldoende water drinkt. 

Wat kun je als werkgever doen?

Eerder schreven we een artikel over het belang van voldoende beweging voor je medewerkers en de mogelijkheden het stimuleren van een gezonde lunch op het werk. Maar als werkgever kun kun je je werknemers ook motiveren en stimuleren om meer water te drinken. Denk aan het aanbieden van een watertap op het werk met bedrukte bekers zoals de Zero Waste Cup bekers van IGO Promo. Doordat het logo erop staat, zorgt dit ook nog eens voor een stukje interne branding. Je kunt ook een handige waterfles laten bedrukken die ze op kantoor, onderweg of in de sportschool kunnen gebruiken. Ook ideaal om te geven als relatiegeschenk. Maak er bijvoorbeeld een sportief pakket van met een waterfles en een activity tracker en een mooie sporttas met logo.  

Water drinken in het bos tijdens hike

Een bedrukte waterfles als duurzaam marketingmiddel

Waterflessen zijn niet alleen handig, maar ook duurzaam doordat ze het gebruik van eenmalige plastic flesjes verminderen. Op die manier draag je met de bedrukte waterflessen ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Het is bovendien een goedkope manier om reclame te maken voor je bedrijf. Stiekem zie je de waterflessen met logo namelijk nog veel vaker dan je misschien in eerste instantie denkt. Denk aan voetbalwedstrijden, open dagen en merchandise op festivals. Maak als bedrijf slim gebruik van de mogelijkheden om waterflessen in te zetten voor je marketing. Een effectief én duurzaam marketingmiddel.

Welke waterfles kiezen?

IGO Promo heeft een heel ruim aanbod als het gaat om waterflessen. Verschillende soorten, materialen en maten. Maar welke kun je dan het beste kiezen om te laten bedrukken? Populaire waterflessen zijn onder andere de Sirius drinkfles van BPA-vrij kunststof en de Topflask waterfles van RVS. Maar wij hebben ook de bekende Kambukka waterflessen in het aanbod in verschillende maten. Hulp nodig bij de keuze voor de juiste waterfles? Wij helpen je daar graag bij.
Zo weet je dus wat belangrijk is als het gaat om het drinken van water en hoe je hier als werkgever slim mee kunt omgaan. Dankzij IGO Promo laat je een verfrissende indruk achter!

Door | 2024-03-14T11:47:26+01:00 6 april 2021|