Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Je waterfles schoonmaken & handige tips voor het bedrukken

We weten allemaal dat het belangrijk is om voldoende water te drinken. En om je daarbij te helpen, hebben we in een eerder artikel een aantal slimme tips voor het drinken van water gegeven. Zo is het handig om altijd een waterfles bij je te hebben voor het aanvullen van je vochtpeil. En diezelfde waterfles kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de interne en externe branding van jouw bedrijf. Maar welke waterflessen zijn er allemaal? Wat is de beste waterfles? Wat is belangrijk als het gaat om een waterfles bedrukken? En hoe kun je je waterfles schoonmaken? In dit artikel geven we een antwoord op deze en nog meer veelgestelde vragen.

Welke soorten waterflessen zijn er?

Als het gaat om waterflessen, is er inmiddels heel veel keuze als het gaat om modellen en materialen. Qua materiaal heb je onder andere de keuze uit kunststof, glas, siliconen, roestvrijstaal, aluminum of zelfs bamboe. Denk verder qua model aan een waterfles met een handige beugel om hem vast te houden, een waterzak, een drinkfles met een speciaal gedeelte voor fruit of een drinkfles met een geïntegreerd rietje. In het aanbod van IGO Promo tref je bovendien waterflessen in verschillende groottes, van 200 ml tot 700 ml. Een kleinere fles neemt natuurlijk minder ruimte in, maar met een grotere fles komt je eerder aan je benodigde waterinname per dag.

sport, waterflessen

Wat is de beste waterfles?

Wat de beste waterfles is, hangt af van het doel waar de ontvangers deze voor gaan gebruiken. Sommige drinkflessen zijn speciaal ontwikkeld voor sporters en andere voor op reis of onderweg. Plastic en kunststof waterflessen zijn robuust, licht en kunnen tegen een stootje. Roestvrijstaal en aluminium zijn ook populaire materialen omdat ze licht zijn en een extra chique uitstraling hebben. Een glazen fles is wat zwaarder en breekbaar, maar is wel duurzamer dan kunststof, plastic, rvs of aluminium. Als je waarde hecht aan duurzaamheid, dan geef je met een bamboe waterfles helemaal een extra goed signaal af.    

Een aantal populaire waterflessen in het assortiment van IGO Promo:

Hoe kun je je waterfles schoonmaken?

Eén van de meestgestelde vragen op het gebied van waterflessen is: hoe kun je een waterfles schoonmaken? Het antwoord daarop is afhankelijk van het materiaal van de waterfles. Sommige waterflessen zijn vaatwasserbestendig, dat staat vaak aangegeven op de fles. Maar een eenvoudige manier om je waterfles schoon te maken is door de fles even te spoelen en daarna te vullen met heet water en afwasmiddel. Schud even goed en laat de fles vervolgens zo’n 20 minuten tot een halfuur staan. Vervolgens spoel je hem goed uit en laat je hem drogen. Veel mensen gebruiken (schoonmaak)azijn of baking soda voor het schoonmaken van de drinkfles, maar niet alle materialen kunnen dit goed verdragen. En spoel de waterfles na het schoonmaken met azijn of baking soda heel goed uit zodat er geen smaak of geur achterblijft.

Maar een eenvoudige manier om je waterfles schoon te maken is door de fles even te spoelen en daarna te vullen met heet water en afwasmiddel.

Is iedere drinkfles vaatwasserbestendig?

Als je je waterfles kunt schoonmaken in de vaatwasser, is dat natuurlijk makkelijk. Maar niet iedere waterfles is vaatwasserbestendig. De waterflesjes uit de supermarkt zijn meestal niet vaatwasserbestendig, maar er zijn wel hervulbare waterflessen verkrijgbaar die in de vaatwasser kunnen. Ook dit ligt weer aan het materiaal waarvan de fles zelf en de dop gemaakt is. Bij sommige waterflessen kan bovendien de opdruk vervagen wanneer je deze in de vaatwasser doet. Wil je zeker weten of een bepaalde waterfles in het aanbod van IGO Promo vaatwasserbestendig is? Neem dan even contact op. Wij helpen je graag verder.

waterflessen, outdoor

Wat is een duurzame waterfles?

Een herbruikbare waterfles is eigenlijk an sich al een duurzaam relatiegeschenk of promotioneel product. Ze verminderen namelijk het gebruik van eenmalige plastic flesjes. Zo draag je als organisatie ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Een duurzaam marketingmiddel, waarmee je ook nog eens extra zichtbaarheid creëert. Maar als je op zoek bent naar een extra duurzame waterfles, kun je kiezen voor een waterfles van duurzame materialen zoals RPET (gerecyclede petflessen) of bamboe. Voorbeelden van duurzame waterflessen van IGO Promo zijn de Sirius RPET en de Hipflask Bamboo. Lees voor nog meer tips het artikel over de stappen naar een duurzaam bedrijf.

Ze verminderen namelijk het gebruik van eenmalige plastic flesjes. Zo draag je als organisatie ook nog eens een steentje bij aan het milieu.

Wat is belangrijk als het gaat om het bedrukken van een waterfles?

Voor de meeste waterflessen geldt dat ze full colour bedrukt kunnen worden met het door jouw gewenste logo, een tekst of andere afbeelding. Verder heb je bij sommige waterflessen de keuze uit bedrukken of graveren. Als je kiest voor lasergravure, profiteer je van een bedrukking van extra goede kwaliteit. Per waterfles kun je zien welke opdruklocaties en opdruktechnieken mogelijk zijn. Wanneer je een waterfles laat bedrukken, probeer dan zoveel mogelijk de ruimte te benutten die de fles heeft, zodat je logo, tekst of afbeelding extra goed zichtbaar is en kijk goed naar de combinatie van de kleur fles en de opdruk. Hoe groter het contract is, hoe meer de bedrukking zal opvallen. 

Heb je hulp nodig bij de keuze voor de juiste waterfles en/of het bedrukken? Neem dan gerust contact op met het team van IGO Promo.

Door | 2023-09-20T16:17:35+02:00 21 december 2021|