Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.nl|www.igopromo.nl

Waterflessen: goed voor mens en milieu

Steeds meer mensen letten op hun gezondheid en voeding. Het gaat niet alleen om het binnenkrijgen van voldoende producten van de schijf van 5, maar ook het drinken van voldoende water. Veel mensen vinden het namelijk moeilijk om de aanbevolen hoeveelheid, slechts 1,5 liter per dag, te halen. Laat staan 2-3 liter wanneer er meer dagelijkse inspanning plaatst vindt. Dit maakt het des te belangrijker dat we ons bewust zijn van hydratatie. Daarom maken steeds meer mensen gebruik van waterflessen en worden deze overal mee naartoe genomen. Reden genoeg om over deze belangrijke gadget te praten.

Waterflessen als praktische oplossing

Waterflessen vind je tegenwoordig in heel veel verschillende varianten, geschikt voor alle doelgroepen. Van handige kinderflessen voor de kleuterschool tot makkelijke waterflessen voor topsporters. Om bij te houden hoeveel water je gedronken hebt, kun je het beste kiezen voor een fles met een niveauschaal. Meteen goed om ook over na te denken: Vergeet niet dat 1 liter water ook een kilo bagage betekent. In sommige situaties zijn flesjes van 500 ml dus juist handiger dan te grote flessen. Toch worden 1 literflessen, zoals we die kennen van wegwerpflessen uit de supermarkt, steeds populairder.

Drinkflessen worden meestal gevuld met water, gearomatiseerd water of sap. Het is daarnaast wel belangrijk om op te merken dat veel moderne drinkflessen alleen geschikt zijn voor niet-koolzuurhoudende dranken. Drinkflessen die hoofdzakelijk of ook voor koolzuur worden gebruikt, mogen in de regel alleen een schroefdop hebben. Waarom? Door het gas in koolzuurhoudende drank kan een drukknop openspringen, ofwel “exploderen”. En niemand wordt blij van een doorweekte rugzak of tas. Mocht je niet zo’n goede waterdrinker zijn, dan kan een drinkfles met infuser een oplossing voor je zijn. Deze flessen bevatten een filter waar je fruit of komkommer in kan doen om je water smaak te geven.

Overal bedrukte drinkflessen

Zoals we eerder al benoemde worden waterflessen op veel plaatsen en door veel mensen gebruikt. Of het nu in de sportschool is, op reis, op het werk of gewoon thuis: ze zijn overal te gebruiken. Voor sommige gelegenheden is het handiger om een drinkfles met rietje te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het beoefenen van een specifieke sport zoals vechtsporten met (boks)handschoenen. Door het brede aanbod aan te personaliseren waterflessen en de lange gebruiksduur zorgt dit product voor veel zichtbaar bij de juiste doelgroep.

Milieuvriendelijke waterflessen

Laten we eerlijk zijn: waterflessen die uit de kraan worden gevuld, zijn op zichzelf zeker milieuvriendelijker dan het regelmatig kopen van nieuwe wegwerpflessen die moeten worden gerecycled. Maar als je kiest voor een drinkfles, kun je ook andere milieubewuste keuzes maken. Het spreekt voor zich dat een drinkfles voedselveilig moet zijn, maar daarnaast kan een waterfles ook BPA-vrij of van glas zijn. Sommige mensen geven juist de voorkeur aan een onbreekbare roestvrijstalen fles, of juist voor flessen gemaakt van bijvoorbeeld RPET. Maar dit is volledig afhankelijk van de keuze en smaak van de gebruiker.

Last but not least: reiniging en onderhoud

Bij het kiezen van het juiste materiaal komen we bij een zeer belangrijke vraag over drinkflessen. Omdat ze lang mee moeten gaan, rijst de vraag: hoe maak je ze schoon? Het antwoord hierop hangt af van het materiaal van de waterfles. Je vindt hier meer over in de blog: Je waterfles schoonmaken & handige tips voor het bedrukken.

Let op: Niet iedere waterfles is vaatwasmachinebestendig. Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan de fles en de dop zijn gemaakt. Houd er rekening mee dat de meeste deksels helemaal niet vaatwasmachinebestendig zijn of alleen bij zeer lage temperaturen. Anders zullen de rubberen ringen die het lekken tegengaan krimpen of breken. Bij andere flessen of promotieartikelen met bedrukking is de kans groot dat de opdruk vervaagt als je deze in de vaatwasser stopt.

Waar wacht je nog op! Koop een bijpassende drinkfles om jezelf of je personeel gehydrateerd te houden. Of wil je graag anderen blij maken met een bedrukte waterfles als promotieartikel? Dan helpen onze verkoopadviseurs bij IGO je graag persoonlijk verder.

Door | 2024-05-08T16:28:49+02:00 12 april 2024|